Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaNieuwbouw

Leerlingen Stelle 2.0 knappen hun tijdelijke schoolgebouw zelf op

Gisteren gingen de leerlingen uit klas 1 en 2 van het Stelle flink aan de slag in hun tijdelijke schoolgebouw. Onder leiding van Ingrid Heijne van ZENBER Architecten hebben de leerlingen geschilderd en gebouwd. Door leerlingen te betrekken bij de verbouwing wordt de tijdelijke locatie aan de Foekje Dillemastraat een plek waar de leerlingen zich snel op hun gemak kunnen voelen. In juni wordt het schoolgebouw in gebruik genomen.

Art, Fashion & Design
De leerlingen die geholpen hebben met het opknappen van het schoolgebouw volgen het excellentietraject Art, Fashion & Design. Na een instructie en uitleg van ZENBER zijn ze enthousiast aan de slag gegaan. Yarielis (13) en Shedea (12), beiden uit klas 1, vonden het leuk om te doen. Vooral omdat ze met een echte binnenhuisarchitect konden samenwerken en dan ook nog voor hun eigen school. Het kleurrijke ontwerp is door ZENBER Architecten in overleg met de school gemaakt. Eerder al stroopten ook de docenten hun mouwen op tijdens de studiedag onder het motto ‘Stelle 2.0 on the move’.

Nieuwe locatie, nieuwe school
Al ruim tien jaar wordt er op het Stelle College gesproken over nieuwbouw en verhuizing. Er komt een nieuwe school, op een nieuwe locatie, in een nieuw schoolgebouw. Op het Zeeburgereiland, naast IJburg 2, opent de school in 2018 haar deuren. Dit betekent wel dat het Stelle College op de huidige locatie, Mr. Treublaan, ophoudt te bestaan na dit schooljaar. In de tussentijd starten leerlingen en docenten in het tijdelijke schoolgebouw, onder de naam Stelle 2.0. Voor het nieuwe schoolgebouw wordt straks een nieuwe naam gelanceerd.

Ontmoeten en verbinden
De toekomstige locatie op Zeeburgereiland biedt ruimte voor ongeveer 400 leerlingen. De nieuwe school krijgt verschillende beroepspleinen in het schoolgebouw waar leerlingen elkaar kunnen ontmoeten en met verschillende beroepswerelden aan de slag kunnen. Het gebouw nodigt uit tot ontmoeten en verbinden. Kleinschaligheid, licht, veiligheid, transparantie, kleur en sfeer zijn de kernwaarden van het ontwerp. De nadruk ligt op het ervaren, beleven en leren in en van beroepen. De centrale open ruimte vormt het hart van de school.


Leerlingen werken aan kunstwerken voor aan de muur in hun tijdelijke schoolgebouw (Foto: Martijn Buskermolen).